KyKy 6: Virkatut lapaset pikkutytölle

Inspiroiduin virkattujen lapasten ohjeesta, ja päätin kokeilla. En ole koskaan ennen tehnyt virkattuja lapasia. Sovelsin Käspaikan ohjetta. Nykyisin Käspaikka lienee nimeltään Punomo. Sieltä löytää vaikka mitä kivaa! :)


Aloitettu: 04.09.14
Valmiit: 07.09.14
Lanka: Schachenmayr smc Bamboo Batik (50 g kerä virkattujen kukkien kanssa)

Lapaset aloitettiin virkkaamalla kädentiehen ketjusilmukkaympyrä ja siitä lähdettiin virkkaamaan kiinteillä silmukoilla putkiloa. Peukalon kohtaan jätettiin aukko. Kärjessä kavennettiin sopivasti. Viimeiseksi virkattiin peukaloaukkoon sopivan mittainen peukalo kiinteillä silmukoilla ja kavenneltiin peukku sopivasti.

Lapasissa käytetty lanka on samaa kuin kolmevuotiaan poikani pipossa (KyKy 4), ja ajattelinkin tehdä näistä syyslapaset pipon kaveriksi. Lapasista tuli kuitenkin liian pienet pienemmän poikakultani pulleisiin käsiin. Virkattu jälki ja puuvillalanka yhdessä ovat tosi joustamattomat. Aloitusrenkaaseen olisi pitänyt tehdä enemmän ketjusilmukoita.
 

 
Mietin ystäväpiiriäni, ja mieleeni tuli siro 2-vuotias neitonen. Virkkasin loppukerästä kukkasia, jotka koristelin helmillä. Kiinnitin kukat lapasiin ja tyttölapaset tuli! Ja sopivat hänen käsiinsä. :)

* * * * * * * * * * * *
Liikuntahaaste
19.02.2015
☆ 35 minuutin kävelylenkki

Kommentit

Suositut tekstit