Siirry pääsisältöön

Liverryssukat - Silmukan ytimestä helmikuun haaste

 
Pipon ytimestä- ja Silmukan saalistus-blogeissa on kuukausittainen haaste, johon osallistuin toista kertaa. Helmikuun 2015 haasteen aiheena oli toteuttaa nuotti tai musiikkiavain jollakin tapaa. Minä päätin tehdä "Liverryssukat".

Rustasin ruutupaperille mallin, jossa lintu visertelee nuotteja nokastaan.Tämän sukkaprojektin prototyyppi on juuri valmistumassa. Päivitän tänne sitten vielä kuvan kun saan sukkaparin valmiiksi.Sukissa käytin Nalle Taika jäätelö- lankaa sekä  kuvioissa tummansinistä Virosta ostamaani akryylilankaa.

Sukka on aloitettu 60 silmukalla ja tehty resoriksi valepalmikkoa. Kuvio-osuus on toteutettu myös 60 silmukalla siten, että mallikerta (15 silmukkaa) toistuu neljä kertaa. Kun koko kuvio on neulottu, kavennetaan jokaisella kerroksella aina puikon alussa 2 silmukkaa. Kun jäljellä on 45 silmukkaa, on niillä silmukoilla tehty saman verran valepalmikkoresoria kuin aluksi.

Kantapää tehdään "normisti" ja sukalle pituutta sen verran kun jalalla on pituutta. Nämä sukat tulevat itselleni, joten koon 37 verran. Kavennukset tehdään nauhakavennuksena.

* * * * * * * * *
Liikuntahaaste 28.02.2015
* Kävely 1 h

Kommentit

  1. Oi, onpas hauska malli! Olen jo pitkään miettinyt vastaavaa asiaa, että olisi hienoa kokeilla suunnitella itse neulemalleja. Ehkä nyt jos saisin inspiraatiosta kiinni ja kokeilisin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kivaa puuhaa tämäkin. Kokeile ihmeessä, on loputtomasti malleja kun vain mielikuvitus on rajana. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riuttäbädti lebeyttä, että se ylettyy kakdinkertsisena pään ympäri, se neulotasn yh…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…

Mun makkarapipo

Kauan olen haaveillut Wurm-pipon tekemisestä itselleni. Nyt sen tekaisin. Kaipasin juuri tämän väristä pipoa kaulahuivini, kenkieni ja laukkuni kaveriksi. Kotoa löytyi sopivan väristä 7 Veljestä lankaa ja nro 3:n pyöröpuikot. Siitä sitten vain päästelemään. Ohje ei ole vaikea. Löysin Neulojaisen-blogista suomenkielisen ohjeen. Tein S-koon mukaan ja tuli juuri sopiva. Pipon edetessä tuli pikku mokia ja ajattelin, että lopputulos on fiasko. Tempaisin pipoon vielä virkatun ruusun ja helmen sen keskelle. Taisi siitä sittenkin tulla käyttökelpoinen.
Linkki ohjeeseen:
Wurm suomeksi