Joulusukka-kalenteri

Kysyin pojiltani (8 v. ja 4 v.) haluavatko he, että teen heille joulukalenterin itse vai ostetaanko kaupasta. Pojat äänestivät omatekoisen joulukalenterin puolesta ja mielestäni sen toteuttaminen oli kiva homma.



Kudoin jättimäisen villasukan (Novita Jenika) ja sen sisälle käärin molemmille pojille paketteja jokaiselle joulukuun päivälle. Joinakin päivinä paketti oli yhteinen ja joinakin päivinä molemmat saivat omansa. Paketeissa oli monenlaista pientä ihan tarpeellista tavaraa tai jouluun liittyvää juttua.



Aloitin joulukuun sillä,  että käärin pakettiin lasten kirjan, jossa kerrotaan joulutarina Jeesuksen syntymästä. Isoveli luki kirjan iltasaduksi. Paketeissa oli myös mm. hammastahnaa, purkkaa, joulukoristeita, jotka pojat laittoivat sitten paikoilleen kuuseen tai muualle kotiin, itsenäisyypäivän kynttilät, jotka poltettiin itsenäisyyspäivänä, neljä kynttilää neljäntenä adventtina, joulukorttiaskarelutarvikkeita, joista pojat askartelivat kavereilleen kortteja, pieni kaulin piparkakkujen leipomiseen ja jouluaattona lelut. Lisäksi pojilla oli partiolaisten perinteinen kuvajoulukalenteri. Kovasti vaikutti, että kalentereita oli kiva availla arkiaamuisin ennen kouluun ja hoitoon lähtöä.



Virkkasin joulusukkaan 24 sydäntä, joista kiinnitin kolme. Ehkä ensi jouluna sitten panostan sukan koristeluun?

Kommentit

Suositut tekstit